O CAPS-u

Na ovim prostorima sa praktičnim streljaštvom počelo se 1999. godine u zajedničkoj Asocijaciji sa strijelcima iz Srbije, da bi se 05.marta 2004.godine formirao nacionalni streljački sportski savez – Crnogorska Asocijacija Praktičnog streljaštva (CAPS).

2005 godine u Ekvadoru je odrzano svjetsko prvenstvo u prakticnom streljastvu, a na redovnoj godisnjoj skupstini nasa Asocijacija jednoglasno je primljena kao samostalna i priznata Asocijacija od IPSC-a (međunarodna asocijacija praktičnih strelaca).

Svake godine  u Crnoj Gori, CAPS organizuje nacionalnu ligu praktičnog streljaštva- 5 kola godišnje, uz organizaciju državnog prvenstva i jednog medjunarodnog( level III) takmičenja po standardu IPSC-a.

Na takmičenjima se u prosjeku nadmeće od 40 do 120 takmičara iz Crne Gore i regiona.

Takmičari CAPS-a su bili učesnici velikog broja regionalnih i međunarodnih takmičenja. Učestvovali su pojedinačno i ekipno na 3 svjetska i 2 evropska šampionata i na dostojan način reprezentovali svoju državu i ovaj sport. Sa mnogih medjunarodnih takmičenja u Crnu Goru su stizala i najsjajnija odličja, kako u pojedinačnim tako i u ekipnim nastupima, pri čemu bi sa ponosom istakli uspjeh nasih takmicara,koji su sa medjunarodnog takmicenja na Vlasicu(BiH),donijeli prve medjunarodne zlatne medalje u nakon proglasenja nezavisnsti Crne Gore.

Pojedinacnu zlatnu medalju osvojio je Milorad Janjusevic,a zlatnu ekipnu medalju osvojio je nacionalni tim u sastavu: Krsto Pajovic,Milorad Janjusevic,Zoran Pajovic i Vojislav Dragovic.

Ono sa čime se Crnogorska Asocijacija može pohvaliti, takođe, jeste i to što se u dosadašnjim takmičenjima, poštujući u potpunosti sve propisane mjere bezbjednosti u rukovanju sa sportskim oružjem, te kroz poštovanje Zakona o oružju, Zakona o sportu, pravilnika IPSC sporta . na našim takmicenjima nije desio ni najmanji incident koji bi ugrozio učesnike takmičenja ili posjetioce.

Namjera nam je da ljubitelji ovog sporta svoje vjestine kroz aktivnosti koje nasa saocijacija organizuje usavrse,a I da bezbjednost i sigurnost na strelišnim poligonima ostane na nivou koji će omogućiti puni osjećaj bezbjednosti i sigurnosti svim prisutnim. Stoga želimo dobrodošlicu svim zainteresovanim i svim ljubiteljima oružja!!!

 

DIVIDIUM- VIS –SELERITAS

cropped-logo-1