March, 2019

now browsing by month

 

Šesto kolo lige CZ 2019.

U neposrednoj organizaciji Ceska Zbrojovka Montenegro, organizuje se Šesto kolo lige Češka Zbrojovka 2019. Takmičenje će se održati 07.04.2019. na strelištu Ceska Zbrojovka Montenegro. Takmičenje se sastoji iz 6 stejdževa i 135 metaka. Početak predmeča je u 08:30h, dok je početak meča je u 11:30h.

 

Više informacija i poziv za takmičare iz drugih regiona možete preuzeti OVDJE.

 

Pozivamo takmičare da u što većem broju uzmu učešće u takmičenju.

Diligentia Vis Celeritas

Rezultati petog kola lige CZ 2019.

Takmičari,

Zahvaljujemo se na učešću u petom kolu lige CZ 2019. Na takmičenju je učestvovalo 60 takmičara, 43 u Produkciji i 17 u Standardu. Najbolji takmičar u Produkciji je bio Saša Vujosević, dok je u Standardu najbolji bio Vaso Perović. U kategoriji Lady najbolja je bila Anđela Krlović.

Zvanične rezultate takmičenja možete pogledati OVDJE.

Diligentia Vis Celeritas

Peto kolo lige CZ 2019.

U neposrednoj organizaciji Ceska Zbrojovka Montenegro, organizuje se Peto kolo lige Češka Zbrojovka 2019. Takmičenje će se održati 24.03.2019. na strelištu Ceska Zbrojovka Montenegro. Takmičenje se sastoji iz 6 stejdževa i 135 metaka. Početak predmeča je u 08:30h, dok je početak meča je u 11:30h.

 

Više informacija i poziv za takmičare iz drugih regiona možete preuzeti OVDJE.

Pozivamo takmičare da u što većem broju uzmu učešće u takmičenju.

Diligentia Vis Celeritas

Gostovanje generalnog sekretara na RTCG

Na prethodnom kolu lige CZ 2019. smo ugostili reportere televizije Crne Gore. Tom prilikom, u živom uključenju u jutarnji program, intervju je dao Generalni sekretar naše Asocijacije, gospodin Ljubo Vujičić. On je ukratko predstavio rad naše Asocijacije i, u kratkom vremenu, predstavio IPSC gledaocima. Reportažu RTCG-a možete pogledati u nastavku.

Rezultati četvrtog kola lige CZ 2019.

Takmičari,

Zahvaljujemo se na učešću u trećem kolu lige CZ 2019. Na takmičenju je učestvovalo 70 takmičara, 54 u Produkciji, 15 u Standardu i jedan takmičar u Production Optic. Najbolji takmičar u Produkciji je bio Saša Vujosević, dok je u Standardu najbolji bio Krsto Pajović. U kategoriji Lady najbolja je bila Mia Cvjetanović.

Zvanične rezultate takmičenja možete pogledati OVDJE.

Četvrto kolo lige CZ 2019.

U neposrednoj organizaciji Ceska Zbrojovka Montenegro, organizuje se Četvrto kolo lige Češka Zbrojovka 2019. Takmičenje će se održati 17.03.2019. na strelištu Ceska Zbrojovka Montenegro. Takmičenje se sastoji iz 6 stejdževa i 135 metaka. Početak predmeča je u 08:30h, dok je početak meča je u 11:30h. Više informacija i poziv za takmičare iz drugih regiona možete preuzeti OVDJE. Pozivamo takmičare da u što većem broju uzmu učešće u takmičenju.

Odličan rezultat naših strijelaca

Na nedavno održanom takmičenju CESAR SHOP 250 HARD STEEL EXTREME CALLENGE u Inđiji, naš takmičar Saša Vujošević osvojio je zlatnu medalju u disciplini Produkcija. Drugo mjesto je osvojio takođe crnogorski takmičar Nenad Pavličić.

U ekipnoj konkurenciji, u disciplinama Produkcija i Standard, najbolje plasirane su bile ekipe sa crnogorskim takmičarima. U produkciji: Saša Vujošević, Nenad Pavličić, Dmitry Mikheev i Darko Rajković. U Standardu su naši takmičari Vaso Perović i Miloš Praščević nastupili zajedno sa kolegom iz BiH Draganom Mišanovićem.

Našim takmičarima čestitamo i želimo im uspješan nastavak takmičarske sezone.

Zvanične rezultate sa takmičenja možete pogledati OVDJE.

Saopštenje selektora CAPS-a

Podgorica, 04.03.2019.

Poštovane kolege praktični strijelci,

Veliko mi je zadovoljstvo da Vas obavijestim da je CAPS nedavno dobio zvanično obavještenje od svjetske IPSC federacije da nam je na IPSC Evropskom šampionatu, koje će se održati u Beogradu od 09. do 13.septembra, u disciplini HANDGUN, dodijeljeno 6 mjesta.

Napominjem da nam, po važećim kriterijumima IPSC organizacije, za ovakav rang takmičenja, pripadaju 2 mjesta. Računam i vjerujem, da svi mi koji pripadamo CAPS-u kao takmičari ili organi Asocijacije, možemo biti ponosni što je naš doprinos organizaciji rada CAPS-a, popularizaciji praktičnog streljaštva u regionu, zajedno sa sve boljim rezultatima naših takmičara u proteklom periodu, prepoznat od strane IPSC federacije, i adekvatno nagrađen kroz broj dodijeljenih slotova na predstojećem prvenstvu.

Imajući u vidu moj osnovni zadatak da kao selektor, izaberem i sastavim TIM za EC 2019 godine, već godinu i tri mjeseca, pažljivo pratim aktivne takmičare CAPS-a, analiziram postignute rezultate u prethodnim sezonama, lična zalaganja na takmičenjima, sportsko i fer ponašanje takmičara, kao i potrebnu sportsku formu.

Od reprezentativaca očekujem da se sa ponosom stave na raspolaganje, kao i da svi aktivni takmičari CAPS-a bez rezervi prihvate odluku o sastavu tima. Obaveza odabranih takmičara je, da poštujući instituciju Reprezentacije, na vrijeme i na pravi način, obavijeste CAPS i selektora o učestvovanju na takmičenju.

Namjera mi je, i velika želja, da na prvenstvu postignemo mnogo bolji rezultat nego što smo to ostvarili 2016 godine. U skladu sa tim, smatrajte da 6 izabranih reprezentativaca nijesu nužno skup ,,najboljih”, već onih za koje vjerujem da mogu postići najbolji mogući rezultat na EC 2019 godine.

Nakon dugog razmišljanja i analiza, odlučio sam da u sastav nacionalnog tima Crne Gore, klasa PRODUCTION – regular, za predstojeće Evropsko prvenstvo u Beogradu, uđu sljedeći takmičari:

1. Vujošević Sasa

2. Vujović Nikola

3. Janjušević Milorad

4. Šišević Davor

5. Pajović Krsto ( kapiten nacionalne selekcije, individualni takmičar i prva zamjena za TIM )

6. Pavličić Nenad ( individualni takmičar i druga zamjena za TIM )

Srdačan pozdrav,

DVC

Selektor reprezentacije Crne Gore

Saveljić Boris